NARAVOSLOVNI DAN

Les in prejica. To sta bila naša glavna materiala na decembrskem naravoslovnem dnevu. Obiskal nas je Ivan Škodnik, upokojeni dolgoletni učitelj slovenjegraške lesarske šole. S seboj je prinesel veliko pripravljenega materiala in orodja, da so se lahko vsi učenci preizkusili v zabijanju žebljev, vrtanju in sestavljanju lesenih elementov. Tekom dopoldneva so si ustvarili kar po tri izdelke: lonček za svinčnike, novoletni okrasek v obliki smrečice in ptičjo hišico.

Drugi del dejavnosti se je odvijal pod vodstvom ge. Valerije Hudej. Pokazala nam je s čim se ukvarja v prostem času in nas naučila vezti prtičke. Izbrane živalske motive so si učenci  narisali po predhodno pripravljenih predlogah že nekaj dni prej pri likovnem pouku. S presenečenjem smo ugotavljali, kako vneto in natančno fantje vlečejo barvne niti skozi tkanino in kako pogumno znajo vihteti kladivo punce.

Da pa je bilo dogajanje še bolj pestro, smo medse povabili še babice in dedke, tudi kakšna teta je bila vmes. S skupnimi močmi smo ustvarili čudovite izdelke in se povrh še fino imeli.

Zapisala Špela Škodnik Črešnik

(Število obiskov 22)