POSTANIMO UMETNIKI

Osmega februarja smo praznovali slovenski kulturni praznik – Prešernov dan. Ker je na ta dan dela prost dan, smo se na naši šoli našega največjega slovenskega pesnika spomnili en dan prej, 7. februarja.
Najprej smo pripravili kratko proslavo. Skupaj smo zapeli slovensko himno, se pogovorili o kulturi. Učenci so recitirali pesmice, ki so se jih naučili. Po krajšem programu smo se odpravili v Kulturni dom v Podgorje, kjer smo si ogledali igrano predstavo z naslovom Zajčkova hišica, avtorice Anje Štefan. Predstavili in odigrali so jo dijaka in dijakinje 4.letnika smer predšolska vzgoja in vsem je bila zelo všeč.
Ko smo se vrnili na našo šolo, smo nadaljevali z dnevom dejavnosti. Pripravili smo kotiček, kjer smo naredili razstavo v počastitev našemu največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Učenci so tudi sami »postali umetniki«, saj jo nastajale nove stvaritve izpod njihovih rok (pesmice, ilustracije,…). Smo pa dan izkoristili tudi za to, da smo bolj podrobno spoznali slovensko pravljičarko Anjo Štefan. Njena dela smo predstavili, učenci so brali njene zgodbice, z učiteljicami pa smo pripravile tudi igro »Reševanje ugank«.
Dan je zelo hitro minil, saj smo veliko ustvarjali, bili smo »Umetniki za en dan«, spoznali nova dela pravljičarke Anje Štefan in se zabavali.

Zapisala učiteljica: Mateja Voler Repas

(Število obiskov 12)